Tag: Book Cake

Pas heb ik de Book Cake Tag gezien op YouTube door Jessethereader, de tag is bedacht door suddenlylorna. Ik vond het een erg leuke tag dus ik besloot hem ook maar te gaan doen. De bedoeling van deze Tag is dat je boeken plaatst bij bepaalde ingrediënten voor een taart. Elk van deze ingrediënten hebben een bepaald kenmerk die je kan koppelen aan een boek. Uiteindelijk heb je dus een stapel van je ingrediënten/boeken.

1. Meel: Een boek die langzaam ging in het begin maar langzaamaan op gang kwam.
Voor dit ingrediënt kies ik voor het boek Het Mes Dat Niet Wijkt van de Chaos-trilogie van Patrick Ness. In het begin van het boek had ik nog redelijk moeite met dit boek. Door de vele gedachtes die Todd heeft snap je weinig van deze wereld, en omdat Todd er zelf ook weinig van af weet, is het erg onduidelijk en ging ik traag door de eerste bladzijdes. Uiteindelijk heeft Todd deze gedachtes van anderen niet in zijn hoofd waardoor alles veel soepeler verliep. Hoe verder ik las, hoe spannender en sneller de gebeurtenissen gingen, wat erg goed was. Dit was de reden dat ik deze trilogie ook binnen een week heb gelezen, het laatste deel had ik in één dag uit terwijl het in het Engels was!

2. Margarine: Een boek dat een groot en goed plot heeft.
Hierbij moet ik natuurlijk voor Harry Potter en de Relieken van de Dood gaan van J.K. Rowling. Het laatste deel van deze serie was erg groots, en het einde was adembenemend. De uiteindelijke uitleg over Harry en Voldemort was verbazingwekkend, en daarbij zijn alle personages ook zo goed uitgewerkt. Rowling heeft haar serie op een fabuleuze wijze afgeschreven. (Oké, misschien is het nu wel duidelijk, ik ben een Potterhead…)

3. Eieren: Een boek waarvan je eerst dacht dat het saai was maar uiteindelijk erg vermakelijk was.
Tsja, geloof het of niet, maar hiervoor ga ik kiezen voor The Fault In Our Stars. LEES DOOR VOORDAT IK HAATBERICHTEN KRIJG!!! 😛
The Fault In Our Stars leek mij eerst een liefdesverhaal dat erg tragisch was, een grote tragedie waarbij je alleen maar kan huilen. En aangezien de hoofdpersonen kanker hebben, leek het me eigenlijk geen prettig boek aangezien ik zelf een familielid heb zien sterven aan deze ziekte. Ik had dus het idee dat dit boek hartverscheurend was en je met een volkomen leeg gevoel achterliet.
Maar ik had niet volkomen gelijk. Natuurlijk was het verhaal erg zielig en snap ik dat bijna alle lezers met enorm veel tranen dit boek uitlazen, maar er waren ook fijne en leuke momenten in dit boek. Het boek had genoeg grappige momenten, waardoor je dit boek las met een lach en een traan. Hoewel Hazel en Augustus kanker hebben, wordt in dit boek niet steeds de negatieve aspecten van deze ziekte benoemd. Hazel had last van deze ziekte, maar desondanks kon ze genieten van haar leven samen met Augustus. You gave me a forever within the numbered days, and I’m grateful… Oké, en dan mag je nu je doos tissues pakken en in huilen uitbarsten…

4. Suiker: Een zoet boek

Zo, dit is een moeilijke. Ik heb namelijk weinig boeken waar weinig gevaar in voor komt. Maar als ik zo in mijn boekenkasten kijk, is het zoetste boek wel Fallen in love van Lauren Kate. Dit is een extra boek uit de Fallen-serie. Hierbij komen er wat extra verhalen voor die wat meer informatie geven over bepaalde personages. Vooral het verhaal van Lucy en Daniël tijdens Valentijnsdag vertoonde nauwelijks gevaar en werd alleen de liefde tussen de twee beschreven. Het was redelijk klef (niet zo mijn ding…). En nee, ik kies geen Twilight, ik zou mezelf niet zo zoet vinden als ik als vampier midden in de nacht een naar meisje kijk terwijl ze slaapt…


5. Suikerglazuur: Een boek dat gevuld is met elk element dat je leuk vind in boeken (grappige momenten, spanning, fantasy, etc.)

De Glazen Troon van Sarah J. Maas is het ideale boek voor dit ingrediënt. Het bezit een vleugje humor, enorm veel spanning en actie, een dipje romantiek en vriendschap en natuurlijk fantasy en magie. De hoofdpersoon is ook een badass personage!

6. Versiering: Een boek dat je leest als je je niet zo goed voelt.

Een boek wat me altijd wel vrolijk maakt is De Zee van Monsters in de Percy Jackson serie van Rick Riordan. Dit komt vooral door het personage Tyson. Hij is knullig, niet zo slim, maar wel een bijzonder trouwe halfbroer van Percy die vroeger enorm veel moest lijden, maar uiteindelijk heel gelukkig wordt met zijn legendarische halfbroer. Daarbij kan ik meestal erg lachen om de boeken van Rick Riordan en zijn alle hoofdstukken vol spanning zodat ik ook kan blijven lezen en de wereld om me heen kan vergeten.

7. De kers op de top: Het favoriete boek dat je dit jaar hebt gelezen.
Tsja, hiervoor ga ik voor een boek van een schrijver die ik al eerder heb genoemd: Patrick Ness. Het boek is namelijk Zeven Minuten Na Middernacht, maar het oorspronkelijke idee is van Siobhan Dowd die vroegtijdig is overleden. Dit boek is enorm ontroerend, zielig, geeft een mooie boodschap aan de lezer en is daarbij ook onwijs mooi geïllustreerd. Dit boek vond ik net zo tranenverwekkend als The Fault In Our Stars!

En dan nu de taart die hieruit is gekomen:

Bon appetit! 😉

Voel je vrij om deze tag over te nemen en zelf je eigen Boekentaart te gaan bakken. Laat het me vooral weten als je hem hebt gedaan, dan kan ik ook van jouw Boekentaart smullen! NOM NOM NOM…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.