Tag: Goodreads Tag

De meeste mensen en boekenbloggers kennen waarschijnlijk wel Goodreads, een site met een grote database waarin je boeken kan aanvinken en kan zien wat je vrienden aan het lezen zijn. Ik ben al een hele tijd lid van deze site, en laatst heb ik de Goodreads Tag gevonden bij Jacoline van Wereld achter Woorden. Het leek me een leuke tag om te doen, dus hier is mijn versie van de Goodreads Tag. Ik heb de vragen maar vertaald naar het Nederlands, dat leest wat makkelijker!

1. Wat was het laatste boek dat je hebt gemarkeerd als Read/Gelezen?
Dit was De Tovenares van Michael Scott, het derde deel van De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel. Heb er ook een recensie over geschreven die je hier kan lezen. 
2. Wat ben je nu aan het lezen?
Ik heb nu 4 boeken staan, maar 2 ervan tellen niet echt mee. 
Als eerste boek heb ik De Necromancer, het vierde deel in de Flamel-serie. Als tweede heb ik het vierde deel van de Vampire Academy. Ik lees de boeken op mijn Ipad maar ik kwam niet echt door dit boek heen, als ik klaar ben met de Flamel-serie ga ik wel Vampire Academy lezen, de boeken zijn in ieder geval niet al te dik. Als laatste twee boeken heb ik nog Guides voor Pokémon spellen, maar daar heb ik sinds vorig jaar niet meer naar gekeken, maar ik heb ze er nog steeds opstaan. 
3. Wat was het laatste boek dat je hebt gemarkeerd als To-be-read/Nog te lezen?
Dit is het boek Where She Went uit de If I Stay boeken van Gayle Forman. Ik heb goede verhalen over deze boeken gelezen dus wil ze zeker een keer gaan lezen.
4. Welk boek ben je van plan om straks te gaan lezen?
Na de Necromancer ga ik gewoon verder met de Flamel-serie en lees ik de serie uit, daarna maak ik de Vampire Academy af. Als ik dan klaar ben, ga ik de Noorderlicht trilogie lezen, aangezien ik er heel veel uit ben vergeten terwijl het een heel goed en fantasierijk verhaal is! En daarna zijn de rest van al mijn ongelezen boeken uit mijn boekenkasten aan de beurt!
5. Gebruik je het sterren-beoordeel systeem?
Die gebruik ik, maar bij mijn recensies geef ik meestal gewoon cijfers en rond ik meestal op halve sterren naar boven af op Goodreads.
6. Doe je mee aan de Reading Challenge van 2014?
Natuurlijk doe ik er aan mee! Vorig jaar had ik 70 boeken gelezen, nu ben ik daar al overheen! Op Goodreads staat mijn challenge nog op 110, maar aangezien ik wel snel door boeken heen ga neem ik aan dat ik die nog ga verhogen. Ik moet wel zeggen dat daar wel wat manga’s bij zitten, dus het aantal boeken die ik lees lijkt wat groter dan het eigenlijk is.
7. Heb je een wishlist?
Ik heb een notitieboekje met boeken die ik graag zou willen hebben, en als ik naar een Boekenfestijn ga, neem ik hem meestal mee en mocht ik dan bepaalde boeken uit de lijst hebben, koop ik ze en streep ik ze af. Op Goodreads heb ik ook een lijst met boeken die ik nog wil hebben, volgens mij is die ook wat uitgebreider.
8. Welk boek ben je van plan om te gaan kopen?
Ik wil heel graag de Grisha Schim en Schaduw in huis hebben. Ik heb een vooruitexemplaar, maar daar missen wat bladzijdes en die kan natuurlijk niet tippen aan die mooie hardcover versie! Echt balen dat de datum is uitgesteld, was eigenlijk van plan om hem vandaag te kopen…
9. Heb je favoriete quotes op Goodreads?
Ik heb een paar quotes geliked, en deze quote van Cassandra Clare in The City of Bones vind ik wel de leukste, hij was zelfs te horen in de film, waar ik heel blij mee was, hij is heel grappig!
”Jesus!” Luke exclaimed.
”Actually, it’s just me,” said Simon. ”Although I’ve been told the resemblance is startling.”
Ik heb echt een halve minuut in een deuk gelegen toen ik dit voor het eerst las, Simon maakt heel vaak zulke ongemakkelijke maar grappige uitspraken die ik ook zou kunnen zeggen!
10. Wie zijn je favoriete auteurs?
Ik heb hierbij ook een lijstje met flink wat auteurs, maar dat worden er waarschijnlijk veel meer naarmate ik de ongelezen boeken uit mijn boekenkast ga lezen. Dit zijn de schrijvers:
– Cassandra Clare
– Rick Riordan
– Stephen King
– Veronica Roth
– Lauren Kate
– Suzanne Collins
– Allie Condie
– Cornelia Funke
– Michael Grant
– Patrick Ness
– Mirjam Mous
– Christopher Paolini
– Ursula Poznanski
– Philip Pullman
– J.K. Rowling
– David Sedaris
– Darren Shan
– J.R.R. Tolkien
– Emma Maree Urquhart
– Rachel Ward
– Leigh Bardugo
– Sarah J. Maas
11. Zit je ook bij bepaalde groepen?
Ik ben lid van een aantal groepen, waar ik meestal op zoek ga naar andere YA-liefhebbers die wat aanbevelingen hebben. Bovendien is het nog best handig om tips te krijgen waar je je boeken het beste kan krijgen en is het ook leuk om andere Goodreaders te zien bij Boekenfestijnen, ben benieuwd wie ik in september in Utrecht ga zien!
Zo, dit was mijn Goodreads Tag. Mocht je hem ook graag willen doen of heb je hem zelf een keer gedaan, laat het gerust achter, dan zal ik ook naar jouw Goodreads Tag kijken! Mocht je me een toffe Goodreader vinden en wil je vrienden met me worden op Goodreads, kan je hier de link vinden naar mijn profiel op Goodreads. Wie weet kunnen we van elkaars boeken

1 reactie

  1. Ik heb hetzelfde met deel 4 en 5 van Vampire Academy, de eerste delen lazen heel snel, maar deel 4 en 5 leg ik telkens weg.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.