Tag: Your Bookish Identity

Tags ontvangen vind ik al erg leuk, en al helemaal als het vaak gebeurt! Deze keer werd ik getagd door Emmy van Zon en Maan, wat ik onwijs tof vind! Uiteraard weet ik wel wat raad met deze vragen, aangezien ze allemaal gaan over bekende YA-series! Ik ken dan ook alle series die aan me worden gevraagd, dus dit vind ik zeker een leuke tag! 🙂

1. In welke fantasy/dystopische wereld zou je willen leven?

O, o, o…. Wat is dit moeilijk. Al die geweldige werelden waarin ik terecht zou kunnen komen, en dan moet ik KIEZEN? Een lastige keuze. Gelukkig valt er al wat af. Ik hoef liever niet in een district in The Hunger Games te leven en de wereld van Divergent lijkt me eigenlijk ook niet zo fijn. Lord of the Rings lijkt me dan wel gaaf, maar alsnog, enorm gevaarlijk met orcs en vele monsters. Nee, dan wat anders. Zweinstein misschien? Het lijkt me geweldig om naar Zweinstein te gaan en magie te leren. Maar goed, dat is het ook niet. Nee, er is een fantasy-wereld uit een serie waar ik me wel kan vermaken, namelijk het Avatar-universum van The Last Airbender. Al sinds ik het eerste seizoen kijk droom ik ervan water te kunnen sturen (of gewoon de avatar te kunnen zijn!), en het lijkt me fantastisch om door die wereld rond te reizen, het liefst als er geen oorlog is natuurlijk. Ik zou er wel wat vreemd uitzien (niemand daar is blond, dus dat valt op), maar ik zou er zeker de tijd van mijn leven hebben!

2. Wie zou je ”companion” zijn?

Alweer een lastige vraag, aangezien er veel karakters zijn waarmee ik het goed zou kunnen vinden, maar allemaal ook wel hun nadelen hebben. Een goede kameraad lijkt me Simon van The Mortal Instruments aangezien hij wel op mij lijkt, maar aangezien hij een vampier is… Ik zou een halfgod als metgezel wel willen, maar de kans is dan groot dat ik in gevaar verkeer. Sam uit Gone is ook een goede vriend, maar door de FAKZ is hij natuurlijk ook gevaardig…
Augustus Waters is ook wel een goede vriend waarmee je veel kan praten, dus ik denk dat ik voor hem ga. Oké, in gevaarlijke situaties biedt hij niet veel hulp, maar daarin belanden we vast niet! Ik denk dat we wel goede vrienden kunnen worden. Mijn tante had ook tijdens The Fault In Our Stars film gezegd dat ik af en toe dezelfde gezichtsuitdrukking en charme van Augustus heb (dit vat ik dan ook op als een compliment, aangezien hij uiteindelijk een geweldige vriendin kreeg), dus wie weet kunnen we enorm veel mensen verbazen met de manier waarop we op elkaar lijken. Daarbij raakt Augustus ook niet uitgepraat en kunnen we met gemak uren lang kletsen en waarschijnlijk veel gamen.

3. Wie zou je goddelijke ouder zijn? ( Uit de Percy Jackson serie)

Hier heb ik al zo veel tests van gedaan, maar telkens kom ik weer op een andere Griekse god uit! De meest voorkomende goden zijn dan Poseidon, Athena en Aphrodite. Poseidon zou een geweldige goddelijke ouder zijn, aangezien ik dichtbij het strand woon, we thuis een eigen boot hebben en ik van zwemmen hou. Dit is wel een geschikte ouder. Aangezien ik naast havo ook VWO heb gedaan en binnenkort ga studeren, kan ik misschien wel zeggen dat ik redelijk slim ben, dus Athena als goddelijke ouder is ook niet verkeerd. Als laatste Aphrodite. Tsja, we kunnen natuurlijk discussies over mijn schoonheid houden (meningen verschillen uiteraard), maar wat ik in ieder geval van haar kan erven is de liefdeskant, aangezien ik wel erg veel geef om een enorm aantal mensen en altijd mijn best doe om iedereen gelukkig te maken, wat dan wel past bij Aphrodite (gelukkig wordt ik niet op elk meisje verliefd en pleeg ik geen overspel!). Maar goed, Poseidon vind ik gaaf, dus dat zou zeker mijn goddelijke ouder moeten zijn!

4. Zou je liever een Downworlder of een Nephilim zijn? (Uit The Mortal Instruments)

Nephilim vind ik erg gaaf, maar een echte magiër als Magnus Bane zijn lijkt me toch leuker. Die tatoeages die Nephilim zetten gaan er later nou niet echt mooi uitzien en ze zijn vooral tijdelijk, terwijl een magiër zijn krachten kan behouden.

5. In welk huis zou je zitten? (Van de Harry Potter-serie)

Jemig, dit is weer een vraag die ik niet goed kan beantwoorden. Ook hier heb ik meerdere testen gedaan, en elke test meldt weer wat anders. Ik zou kunnen passen in Griffoendor, Huffelpuf en Ravenklauw. Ik heb het dappere van Griffoendor (nou ja, ik kan niet goed voor mezelf opkomen, maar wel voor anderen! You can hurt me but not my friends…), het trouwe en vriendelijke van Huffelpuf en het verstand van Ravenklauw. Ik zou dus denk zelf niet kunnen kiezen! Laat de toverhoed maar een goed oordeel uitspreken, die weet vast wel raad!

6. In welke factie zou je zitten? (Uit Inwijding)

Hier heb ik wel een goede test van gedaan en daar kwam uit dat ik Divergent ben! Maar goed, het beste zou ik horen bij Vriendschap, dan Onverschrokken en dan Eruditie. Ook dit klopt wel een beetje (en hieruit kan je een soort van opmaken dat ik bij Huffelpuf zou komen te zitten?). Hoewel ik niet zo fan ben van alle middelen die de mensen van Vriendschap in hun eten krijgen, ben ik wel een vriendelijk persoon, dus ik kom dan wel in Vriendschap te zitten. Peace!

7. Wat zou je deamon zijn? (Uit de Noorderlicht-trilogie)

Uit de MBTI-test ben ik een INFJ, en daar horen meestal uilen of panda’s bij. Laat nou één van mijn favoriete dieren een kleine panda zijn. De kleine panda is zo gaaf, hij is nog klein en redelijk kwetsbaar, maar wel vrolijk en is een trouw beestje als deamon. En daarbij kan ik hem nog als kussen en sjaal gebruiken, dat bevalt me ook wel 🙂

Zo, dit was dan weer mijn Bookish Identity tag. Hierbij tag ik Jacoline van Wereld achter Woorden en Ilse ten Have uitnodigen om deze tag ook te gaan doen 🙂 . Succes!

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.