Recensie: The World of the Hunger Games

Titel: The World of the Hunger Games
Auteur: Kate Egan
Genre: Informatie, Illustratie, Engels
Uitgeverij: Scolastic US
Pagina’s: 192
Bindwijze: Hardcover
Prijs: Varieert
Cijfer: 7/10
Dit boek is het illustratie- en informatieboek over The Hunger Games. Dit boek bevat vele foto’s van de film, beschrijvingen van locaties en personages en Suzanne Collins heeft ook veel toegevoegd aan het boek. Het boek geeft een illustratie over het eerste deel. Het begint met een introductie op Panem, District 12, Katniss en haar familie en daarna volgt het de verhaallijn van het boek/film.
Het boek heeft een mooie verdeling in foto’s en tekst. De foto’s zien er erg mooi uit, ik had ook het idee dat het echt aparte foto’s waren die je niet zou zien in de film. De cover ziet er ook erg mooi uit, Katniss en de spotgaai hebben namelijk een extra glans. Het boek daarbij vind ik wel te duur voor deze prijs. Op het Boekenfestijn in Utrecht was hij spotgoedkoop, dus ik raad je zelf aan om hem pas te kopen als hij voor een redelijke prijs aanwezig is. Het is namelijk erg leuk om het boek te lezen, maar er staat wel al veel in wat je eigenlijk al weet.
Hoe dan ook is dit boek een mooie toevoeging voor als je de Hongerspelen-trilogie hebt en er een grote fan van bent. Het boek is erg mooi geïllustreerd, de buitenkant zowel als de binnenkant is erg mooi, maar je zal wel veel informatie lezen die je al kent. Het boek is wel in het Engels, maar dat zou totaal geen probleem op moeten leveren als je de Hongerspelen goed kent.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.